6 Eylül 2022 Salı

Kurtlarla Koşan Kadınlar Atölyesi

 


Yazar, psikanalist ve cantadora (eski öykü derleyicisi) olan Clarissa Pinkola Estés'in yirmi yılı aşan bir sürede bir araya getirdiği ve "Vahşi Kadın Arketipi"nin tüm kadınlar tarafından anlaşılabilmesi için bizlere sunduğu bu eşsiz eseri 2022 - 2023 sezonunda yeniden, derinlemesine ele alıyoruz.

Clarissa P. Estés vahşi kadın için şu sözleri söylemiştir;

İster içe, ister dışa dönük olun, ister kadınları, ister erkekleri, ister Tanrı’yı seven bir kadın ya da bunların hepsi birden olun, ister basit bir kalbe, ister bir Amazon’un tutkularına, ister bir işin en iyisini yapmaya çalışan biri olun, ister yarına bırakan biri, ister esprili olun, isterseniz üzüntülü, soylu ya da ayaktakımı; her durumda Vahşi Kadın size aittir. O tüm kadınlara aittir.

Vahşi Kadın bütün kadınların sağlığıdır. Onsuz, kadınların psikolojisi anlamsızlaşır. Bu yabanıl kadın, prototip kadındır… Hangi kültür, hangi çağ, hangi politika olursa olsun, o değişmez. Döngüleri değişir, simgesel temsilcileri değişir, ama özünde o hiç değişmez. Neyse odur ve bir bütündür. O, kadınlar aracılığıyla kendine bir çıkış bulur. Baskı altına alınıp ezilirse, yukarıya doğru çıkmak için didinir. Kadınlar özgürse, o da özgürdür.

Her birimizin en derinlerinde bulunan Vahşi Kadın Arketip'ini bulma yolculuğuna çıkarken tüm yüklerimizden arınmak, kendimizi maskesiz çıplak halimizle görmeyi sağlamak ve tüm bu arınmanın ardından gerçek bizle tanışıp yola onunla devam edebilmek niyetimiz.

Yaklaşık 8 ay sürecek olan bu atölyede sizden dilediğimiz kendinizi bu kadın çemberine açmanız. Kadın çemberleri her bir üyesini bilinçlendiren, büyüten, aydınlatan ve hafifleten çemberlerdir. İşte bu nedenledir ki buluşmalarımızın kayıtları alınmaz. Herkes dilediğince, yargılanmayacağını bilerek döker içini. Çember içindekilere destek olur.


Atölye Takvimimiz:

Giriş - Tanışma 25 Ekim Saat: 20.00 Zoom

La Loba 1 Kasım

Mavi Sakal 15 Kasım

Bilge Vasalisa 29 Kasım

Manawe 13 Aralık

İskelet Kadın 27 Aralık

Çirkin Ördek Yavrusu 10 Ocak

La Mariposa 24 Ocak

Kırmızı Ayakkabılar 7 Şubat

Fok Derisi 21 Şubat

La Llorona 7 Mart

Baubo 21 Mart

Hilal Ayısı 4 Nisan

Altın Saçlı Kız 18 Nisan

Elsiz Kız 1  2 Mayıs

Elsiz Kız 2  16 Mayıs

Canto Hondo, Kurdun Kirpikleri, Kapanış 30 Mayıs


Tüm buluşmalar saat 20.00 da başlayacak ve zoom üzerinden gerçekleştirilecektir.

Katılmak isteyenler ücret bilgisi için bize kozalakatolye889@gmail.com üzerinden ya da instagram @kozalakatolye den ulaşabilirler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kurtlarla Koşan Kadınlar Atölyesi

  Yazar, psikanalist ve cantadora (eski öykü derleyicisi) olan Clarissa Pinkola Estés'in yirmi yılı aşan bir sürede bir araya getirdiği ...